Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odkaz Atlantidy v Helladě. Učení orfiků

20. 8. 2019

Odkaz Atlantidy v Helladě. Učení orfiků


 

Orfická učení jsou v historii Země jednou z větví pravého poznání. Učí – o Jednotě Celku (Absolutna) a o Jednotném Bohu Stvořiteli – Tvůrci všeho "projeveného". Učí – o evoluci duší a o smyslu života člověka na Zemi. Učí – o mravních zákonech, umožňujících lidské duši projít Velikou Cestu od člověka k Bohu, tj. až do stavu Božské Duše, Která se vlévá do Prvotního Tvořivého Oceánu Vědomí a poté z Něho vychází. Učí – o Božských Duších – Kurátorech evoluce na planetě. Učí – o mnohorozměrnosti Absolutna.

Sluší se vědět o Bozích. Oni – existují! Oni jsou Svatí Božští Duchové, tj. Vědomí, Soupodstatná se Stvořitelem1.

Lidé a Bohové na Zemi vždy žili ve stejném prostoru, ale je to prostor mnohovrstevnatý, multidimenzionální. A můžeme se v něm naučit vnímat různé úrovně jemnosti. Je podobný mořským vodám, ve kterých plavou ryby, leží kameny dna, ale také procházejí paprsky světla, které pronikají těmito vodami. Ano, v Absolutnu jsou rozmanité eóny (vrstvy, dimenze): od tvrdé hmoty – až k nejjemnějšímu stavu Stvořitele.

Způsoby přetvoření, přeměny duše byly zasvěceným známy ve všech časech. Je to celý systém technik rozvíjení vědomí, které je teď nejsprávnější nazývat rádža- a buddhijógou. Jmenovitě kolektivní vykonávání těchto technik bylo nazýváno tajnými mystérii. Poté, co si adept osvojil mravný život a stabilitu ve stavech lásky a klidu – následovaly etapy výuky osvobození od tělesné hmoty a vnímání Božských eónů.

Tudíž, tajná mystéria orfiků vůbec nejsou obřady, ale cvičení na přeměnu a rozvíjení vědomí. Je to výuka vnímání mnohorozměrnosti prostoru a Boha čistým vědomím, tj. bez pomoci tělesných smyslových orgánů. Postupně stále obtížnější techniky učily vystupování vědomím z těla, zjemňování a růstu vědomí, osvojování si života v Božských eónech. Praktikant se konkrétně učil být Duší-Světlem, a poté i Duší-Ohněm.

Nejúspěšnější žáci si také osvojovali bytí Bohočlověkem – prostřednictvím umění projevovat s pomocí těla Božskou Sílu.

Veškerá výuka se uskutečňovala na podkladě lásky-zaměření ke Stvořiteli, k Nejvyšší Svobodě Života – v Něm.

Etapy výuky byly tyto:

1. Etické očištění.

2. Počáteční přeměna energií těla.

3. Ovládnutí kontroly nad tělesnými žádostmi a emočními stavy vědomí.

4. Cvičení na zjemnění vědomí, zahrnující hudbu, zpěv a tanec.

5. Výuka výstupu z těla do eónů Bráhmana a Stvořitele.

6. Výuka růstu a rozplynutí sama sebe, a poté Splynutí s Božským Vědomím.

7. Projevení Vyšších Božských stavů prostřednictvím svého těla.
 

A teď ať se pro lidi, které nauka o přeměně duše ve Světlo nezajímá jen pro zábavu, znovu rozhoří Lampy Vyššího Poznání – Ohně, ukazující Cestu a rozhánějící tmu!

 

1 Vysvětlivka: Měli bychom je odlišovat od pohádkových folklórních postav.