Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vladimir Antonov: Bohocentrizmus

maha-murka-vladimir.jpgVladimir Antonov

Bohocentrizmus

New Atlanteans” 2015

Z ruského originálu přeložila Jiřina Broučková


 

Kniha se zaměřuje na metodologii duchovního zdokonalování. Zejména zahrnuje nástin nejvyšších stupňů vzestupu. Je v ní poukázáno na možné chyby.

Důraz je kladen na to, že téma pokroku na duchovní Cestě lze vyjádřit jako nahrazení lidského egocentrizmu zaměřením na Boha – Bohocentrizmem. Nejprve se tento úkol řeší na intelektuální a etické úrovni: a) člověk se musí naučit žít ne pro sebe, ale v láskyplné péči o druhé, b) pak se stává Hlavním Objektem láskyplné péče takového člověka Bůh. A teprve potom c) adept získává od Boha právo realizovat svou snahu o Jeho plné poznání v různých Jeho Aspektech a Projevech a o Splynutí s Prvotním Vědomím. Tak probíhá uskutečněná realizace Bohocentrizmu.

Kniha je určena těm, kteří žijí podle zásad stanovených pro lidi Bohem, hledají Boha a jsou ochotni zasvětit svůj život Cestě do Jeho Objetí.

 

 

Příspěvky

Co je zapotřebí k tomu, abychom se stali Božsky Dokonalými?

9. 10. 2023

"... Buďte dokonalí, jako je dokonalý váš Nebeský Otec" – učil Ježíš Kristus (Mt 5:48).

 

Sat-Čit-Ánanda

7. 10. 2023

Sat-Čit-Ánanda (sanskrt) je formulace, vyjadřující pokrok na duchovní Cestě. Její doslovný překlad je následující: Čistota-Zjemnělost-Blaženost.

 

Boha to bolí!

30. 9. 2023

Svatí Duchové, Představitelé Prvotního Vědomí, říkají, že cítí bolest pokaždé, když vidí, jak vtělení lidé mučí a zabíjejí překrásná zvířata...

Ale... každý člověk má právo rozhodovat o svém osudu tím, že koná spravedlivé skutky – nebo tím, že hřeší. Proto Svatí Duchové do takových událostí nezasahují...

 

Ježíš uzdravuje i nyní

25. 9. 2023

Ježíš Kristus uzdravoval lidi během Svého života v těle. A totéž dělá i nyní pro toho hodné vtělené lidi.

My se ze všeho nejdříve musíme stát hodnými takové Jeho pomoci.

 

O Cestě k duchovní Dokonalosti

22. 9. 2023

... Každý rozumný dospělý člověk by si měl položit otázku: proč nás Bůh vtělil na Zemi? Je to jen proto, aby nás roztřídil do dvou kategorií: na duše, které mají být poslány do pekla, a duše, které se mají usídlit v ráji?

 

Hledejte Poklad pod Pyramidou!

28. 7. 2023

... Avšak co je to člověk a celý souhrn všech vtělených živých organismů? Jaký je smysl naší společné existence? Proč to všechno Stvořitel potřeboval nastartovat?

 

Ekolog, studující Boha

10. 6. 2023

Svatí duchové nám opakovaně zdůrazňovali, že systém metodologických vědomostí vytvořený za naší účasti je zejména Jejich dílem. Úloha mých vtělených kolegů a moje spočívala především v přijímání a ověřování na základě osobních zkušeností a přizpůsobování poznatků přijatých od Boha lidskému chápání.

 

Bohocentrizmus

13. 5. 2023

Po odloučení od hmotného těla se lidé dostávají do nebe nebo do pekla ne proto, že si tak či onak oblékli svá těla, ani ne proto, že byli členy nějaké náboženské organizace. Ale kvůli tomu, jakým citovým stavům přivykli. Ti, kteří si zvykli na něžnou a starostlivou lásku, se ocitnou v ráji. Ale ti, kteří přivykli k hrubým emocím – v nich zůstávají i po smrti těla, a přitom mezi sobě podobnými; a to je právě to peklo.

 

Předmluva autora

13. 5. 2023

 

Anotace a Obsah knihy

13. 5. 2023