Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lampa sedmá

30. 9. 2019

Lampa sedmá: Tvořivost je cesta k přeměně duše v Tvořivý Plamen


 

Člověk má možnost přibližovat se ke stavu Božskosti s pomocí Tvořivosti, zejména v umění.

Umění má velkou moc vlivu.

Člověk, Který dosáhl Splynutí s Jednotným, získává schopnost působit prostřednictvím umění Ohněm Duše na další duše.

Tvoření je překrásný způsob rozvoje duše! Když se člověk učí umění – ať už je to hudba, tanec, sochařství atd. – učí se tvořivému mistrovství a postupně získává částice vlastností Stvořitele!

Tvořivost také dává velkou příležitost k učení se lásce.

A láska poskytuje příležitost učit se tvořit.

Bez lásky vzniká "mrtvý" výtvor. Duše je schopná skutečně tvořit pouze tehdy, když hoří láskou. Taková láska se někdy nazývá inspirací.

Pouze láska nám umožní pochopit, prostudovat a projevovat zákony Harmonie.

Vnitřní krása umělce a síla jeho inspirace nejsou darem Bohů, ale výsledkem práce duše na přeměně sama sebe ve Světlo.

Bůh stvořil "projevený" svět podle zákonů Krásy. A krása přírody je toho důkazem! Krása východů a západů slunce, dokonalost květin a stromů, mnohých zvířat, průzračná rozsáhlost a hloubka oceánů, majestátnost hor a říčních toků – věčně vyprávějí člověku o velkoleposti a kráse Stvoření!

Avšak krása dokonalých lidských duší a těl je pro většinu současných lidí ještě úplně nerozpoznaná jako projev Velkolepého Plánu Stvořitele.

Lidské duši se otevírá skvělá příležitost – zúčastnit se společného tvoření s Bohem! K tomu dochází, když se v duši rozhoří tvořivý plamen, zapálený od Jednotného Ohně. Je to možné v literatuře, hudbě, tanci, malířství, sochařství, architektuře..., ale také – ve fyzice, biologii, ve studiu a realizaci principů vzájemného působení "jemných" a "hutných" světů... Tak má člověk možnost rozvíjet tvůrčí aspekty sama sebe jako vědomí, aby se přibližoval k podobě Stvořitele.