Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč nám Bůh posílá knihy

15. 5. 2011

 

Proč nám Bůh posílá knihy?

 

Matouš  13:44   „Království nebeské je jako poklad ukrytý v poli, který někdo najde a skryje; z radosti nad tím jde, prodá všecko, co má, a koupí to pole

 

Knihy, které lidem v dávné historii diktoval Bůh, dnes tvoří základy světových náboženství. Jsou to Bible, Korán, Bhagavadgíta a další. Byl by jich dlouhý výčet, ale neznám je stejně všechny, a proto je radši nebudu vyjmenovávat, abych někoho neurazila tím, že jsem «naschvál» zapomněla na tu, která je právě jemu nejdražší.

Bůh ale lidem diktuje knihy i v současnosti a tomu asi z dnešních lidí málokdo uvěří. Vždyť ve svém okolí nikoho takového nezná! A kdyby ho i znal, myslel by si o něm, že je blázen a stejně by neuvěřil. Já jsem uvěřila!

Když jsem našla na ruských stránkách www.swami.ru texty Božských Podobenství a Ruských Bylin, uviděla jsem Světlo, které vyzařují a cítila blaženost, kterou přináší jen dotek Boží Přítomnosti. Po čtyřiceti letech od školy jsem se znovu začala učit rusky, abych ty texty mohla přinést českému národu. Zajímavé je, že jsem jim velice dobře rozuměla už zpočátku, jako by ani nebyly napsány v cizí řeči. Myslím, že ke mně promlouvaly stejným «jazykem duše», o kterém psal léčitel Bedřich Kočí. Když jsem začala překládat, zjistila jsem, že spousta výrazů je archaických, které nenajdu v žádném slovníku, přesto jsem dobře rozuměla, jako bych s tvarem slova přijímala zároveň jeho nejhlubší podstatu. Nebyla jsem už Češka, která překládá z ruštiny, ale Slovanka, která vyrůstá ze slovanských kořenů a je spojená s pradávnou podstatou Slovanstva. Naši národní buditelé by ze mě jistě měli radost!

Když jsem končila s překlady, byla jsem si už stoprocentně jistá, že pocházejí z těch nejvyšších úrovní: přímo od Boha. Každý z příběhů Božských Podobenství i Bylin o Bohatýru Dobryňovi totiž obsahuje hluboké poselství, které proniká do nejjemnější struktury lidského vědomí: duchovního srdce. V jádru příběhů jsou skryté návody, jak mají lidé správně žít.

Zápisy knih pořizovali žáci doktora Vladimira Antonova, vědce, který zanechal úspěšné kariéry výzkumného pracovníka, aby mohl sloužit Bohu. Jsou to lidé eticky i psychoenergeticky očištění a slouží Bohu, protože si uvědomují svoji Jednotu se všemi bytostmi. Mají už za sebou dlouhou a obtížnou cestu transformace z člověka polozvířecího, který hrabe jako čert na svoji hromádku to, co se vzápětí promění v prach, k Člověku Božskému, který slouží všem a je tedy skutečným Vládcem. Nás ostatní to teprve čeká.

A nad tím, proč nám Bůh posílá právě tyto knihy právě v téhle době, ať se každý zamyslí sám.

 

 

 

A douška na závěr: kohopak si myslíte, že tyhle knihy, diktované Bohem, nejvíce oslovily? Myslíte si jistě, že věřící lidi?! Ale kdepak, jste vedle jako jedle. Příslušníci tradičních náboženství na tyhle příběhy, plné Světla, naopak reagují neuvěřitelně nenávistně. Zvláště, když se dozvědí zdroj, ze kterého pocházejí. Podle mých prozatímních výzkumů se knihy nejvíc líbí materialistům a zapřisáhlým ateistům. Proč asi?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář