Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závěr

13. 10. 2019

Závěr


 

Historie Egypta v sobě zahrnovala jak světlo Pravdy, tak i zvrácenosti v podobě černé magie.

Vždyť síla je pro neočištěnou duši neúnosným břemenem!

Od toho, kdo se doopravdy chce přiblížit k Bohu, poznat Ho, splynout s Ním, sloužit Mu, je vyžadována absolutní čistota duše, zahrnující nezištnost, lásku ke Stvořiteli a všem bytostem ve Stvoření, a také velkou odvahu a sebeovládání.

... V egyptských chrámech té doby se dlouho uchovávaly v čistotě nejvyšší techniky rozvoje vědomí, byly tam ochraňovány před překrucováním těchto vědomostí a před jejich používáním neřestnými lidmi k chamtivým a zlým cílům. Vyučováni proto byli jen vybraní, toho hodní lidé.

A pro všechny ostatní se tyto vědomosti předávaly v obřadech a symbolech – které pochopí rozumní lidé v budoucnosti.

Zde je příklad: zlatý límec na ramenou faraona. (Vždyť faraony v té době skutečně byli Božští Atlanťané, a Egypťané to věděli). Jednalo se o symbolické zobrazení jedné z vyšších meditací, při které je svět hmoty vnímán jako rozměrově ohromný límec, a hlouběji pod ním je nekonečné Duchovní Srdce, soupodstatné se Srdcem Absolutna, ze Kterého vychází do "projeveného" světa nejčistší a nejněžnější Božský Plamen Tvořivé Lásky Stvořitele.

... Ještě jednou zdůrazňuji, že je nutné velice pečlivě přistupovat k výběru lidí, hodných výuky vyšším praktickým technikám rozvoje vědomí!

Ale základy vědomostí o Bohu, o mravnosti, o smyslu života, by měl obdržet co možná největší počet lidí na Zemi. To jim pomůže se připravit k následnému přijetí Vyšších Vědomostí a Zrození ve Světle!