Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ptahhotep

2. 10. 2019

Ptahhotep


 

Já jsem tehdy přišel do Egypta společně s Atlanťanem Tótem. Byl jsem mezi těmi Atlanťany, kteří byli před potopením Atlantidy do oceánu vysláni Prvotním do Egypta. Potom jsem se tam ještě dvakrát vtělil.

Vyšší vědomosti byly na území Egypta přineseny zejména Atlanťanem Tótem. A Já jsem byl jedním z těch, Kdo pokračovali v Jeho díle. Já jsem znovu opakoval Božské Pravdy lidem, stojícím na různých stupních svého vývoje. Snažil jsem se zachovat čistotu Vyšších Zasvěcení a udělat mravní zákony přístupnými a pochopitelnými každému člověku.

Lidé po staletí hledají poklady a moudrost Egypta. Oni hledají materiální nosiče vědomostí, svědectví o starověké historii: papyry, tabulky, desky, mumie. Ale existuje Živé Vědění – o kterém mlčí pyramidy, o kterém mlčí hrobky, o kterém mlčí sfinga... Vždyť tyto materiální kolosy dávného světa jsou pouhými ukazateli na to, že vyšší vědění v Egyptě existovalo...

Vědění, o kterém mluvím, nepatřilo jen starověkému Egyptu, Řecku nebo Indii. Ale je to jednotné vědění Jednotného Boha. A není objevem nebo vlastnictvím nějakého jednoho národa Země, státu nebo civilizace. Je společné pro všechno, co existuje ve vesmíru, a nejen na naší planetě.

V době rozkvětu civilizace Atlantidy ovládalo toto vědění mnoho vtělených lidí. V takové společnosti bylo možné jasně a přesně vysvětlovat rodícím se pokolením lidí zákony rozvoje Božského Ducha ve vesmíru.

Po potopení Atlantidy do oceánu jsme se My pokoušeli uchovat tyto vědomosti v různých zemích na různých kontinentech Země. V této práci pokračujeme i teď.

Já se v současnosti pokouším odstranit "slupky" mýtů z toho, co má smysl odhalit lidem současnosti, – těm lidem, kteří se chtějí přeměnit jako vědomí a dosáhnout Jednotného Boha.

Ano, opravdu je možné se i teď seznámit s tím, co bylo napsáno před tisíciletími; uslyšet to přímo od Těch, Kdo psali tyto dávné tajné texty. Vždyť Božské Duše mohou mluvit vždy! Poslouchejte tedy, vy, kteří jste připraveni to vyslechnout! Nastal čas, aby se o mnohém, předtím skrytém, lidé Země dozvěděli! Pro mnoho lidí teď přichází čas probuzení ze spánku nevědomosti a nepochopení!

My toto vědění nepředkládáme historikům, ale těm lidem, kteří usilují o Zrození ve Světle a o život, plný Vyššího Uvědomění v Bezmeznosti Jednotného Jsoucna. Cesta, kterou toto vědění otevírá, spočívá v očištění sama sebe jako vědomí a kultivaci možností poznání jemných a nejjemnějších světů. Výsledkem může být Splynutí s Jednotným Božským Vědomím, nazývaným Stvořitelem. Je to Splynutí, ve kterém vědomí duše nemizí, ale umožňuje uvědomování si sama sebe v Totální Jednotě.