Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předmluva

23. 2. 2023

jesus-marta-1--2--oil.jpgOndřej se ptá Ježíše:
"Co zbude z Tvých slov,

Až je lidé převyprávějí...

Přepíšou tak, jak je sami chápou,

A popřou to, co nedokázali pochopit?"

Ježíš:

"Co zůstane – Moje Láska a Něžnost,

Světlo Věčného Života a Blahodať!

A zrnka Svaté Pravdy

Budou volat duše – k Otci, Domů!"

(Z besedy Apoštola Ondřeje s Ježíšem.)


 

Předmluva

Existuje podivuhodná příležitost, kterou dává Bůh lidské duši – možnost pociťovat Boha, poznávat Boha, splývat s Bohem, stát se s Ním Jedním!

Tato příležitost je unikátní! Právě pro lidi, které stvořil Bůh! Mluvili o ní všichni Proroci, všichni Mesiáši, všichni Duchovní Mistři, kteří přišli k lidem od Boha Otce. Mluvili o ní různými slovy v různých jazycích národů, jimž bylo jejich Poselství určeno. Ale podstata Učení byla vždy stejná.

Dělo se to nejen v dávných dobách, na které si lidstvo nepamatuje ani v záznamech a legendách, ale stalo se to mnohokrát i v nyní pozorovatelné historii duchovnosti na Zemi a děje se to i teď.

Pravdu o Bohu a smyslu lidského života přinášeli Velicí Učitelé obvykle v době, kdy byl úpadek duchovní složky v existenci národů velmi patrný a dříve přinášené Vědomosti o Bohu již byly kněžími a vládci zkresleny k nepoznání. Nové duchovní Učení pak nějakou dobu šířili přímí žáci a následovníci velkých Mistrů Ducha. A mnozí z nich také dosáhli stavu Božství, který se nazýval různými slovy, ale znamenal spojení duše – Realizující svoje předurčení – s Bohem.

Pak se ale znovu našli tací, kteří chtěli využít tu Sílu, kterou měla slova Učitelů, pro vlastní popularitu, pro ovládání myslí a území, pro zisk a obohacení... Poznání bylo někdy překrouceno tak, že se mnozí upřímní hledači duchovní Cesty někdy ocitli ve slepé uličce kvůli ztrátě porozumění z přílišného zkreslení. A pak znovu přišli na Zemi Proroci, Mesiáši, Učitelé, Mistři a vyprávěli o stupních duchovního vzestupu, o poznání Boha, a o Zákonech Lásky a Harmonie, které byly vloženy do základů vývoje celého Vesmíru.

Je důležité si uvědomit, že i v dobách duchovního úpadku zůstává lidským duším vždy jedinečná příležitost navázat přímý kontakt s Jakýmkoliv z Velikých Učitelů lidstva a napít se z Věčného Zdroje Lásky a Moudrosti, Čistoty a Krásy! Existují k tomu různé cesty – a kdo je hledá, najde je, a "tomu, kdo klepe, – se vždy otevírají dveře"!

Tyto možnosti jsou otevřené k vnímání právě teď a přímo pro ty, kdo budou číst nebo naslouchat slovům, která zde zaznívají s upřímnou láskou a touhou po Bohu – Stvořiteli všeho jsoucího!

Tato kniha je zapsána jako Zjevení od Apoštola Ondřeje. Účastní se také Ježíš a Další, nyní Božští, Svědkové těchto událostí.