Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová tvář stránek

10. 2. 2017

ucitele3.jpg

Vy, kteří sem chodíte pravidelně delší dobu, jste si jistě všimli, že jsem stránky oblékla do nového jarního kabátku, protože eStránky nabídly nové šablony, které umožňují praktičtější řazení příspěvků. Ten největší chaos jsem už z větší části odstranila. Omlouvám se, jestli jsem vám tím způsobila nějaké problémy při prohlížení a čtení. Ještě chci některé příspěvky přeformátovat, protože předchozí textový editor vůbec nedodržoval řádkování a buď řádky mastil tak dohromady, že text nebyl k přečtení nebo řádky naopak hrozně roztahoval. A čím víc jsem to opravovala, tím to bylo horší. Nakonec jsem rezignovala a radši jsem sem moc nechodila, abych to nemusela vidět.

Do záhlaví titulní stránky jsem vyrobila malou galerii Božských Učitelů – Svatých Duchů, kteří komunikují s Vladimirem Antonovem, ale občas už i se mnou. Nejsou to pochopitelně všichni, jenom několik těch nejznámějších, jejichž fotografie se zachovaly.

Pro ty, kdo nevědí, je to: zleva Bábadží z Haidakhanu, a za ním dva Jeho žáci: Juktéšvár a Juktéšvárův žák Jógánanda, který se proslavil knihou "Životopis jógina"; vám, kdo jste ji nečetli, vřele doporučuji – dá se stáhnout v pdf na internetu, ale neprohloupíte ani když si ji koupíte tištěnou za penízky; bude vám svítit v knihovně. Další v pořadí je dáma, maďarská duchovní vůdkyně Elisabeth Haich, její nejznámější kniha "Zasvěcení" se už stala kultovní knihou duchovních hledačů. Haichová v ní vypráví o svém současném životě v návaznosti na život v dávné minulosti, kdy byla dcerou egyptského faraóna. I tato kniha se dá stáhnout v pdf, najděte si. Další v řadě je všeobecně známý avatár našich dnů (zemřel v roce 2011) Satja Sáí Bába; fotografie je z mládí. A řadu končí ještě proslulejší Rádžniš alias Osho (Ošo).

Editováno 1.10.2018 z důvody změny obrázku v záhlaví; nyní s Vladimirem Antonovem.