Jdi na obsah Jdi na menu
 


MĚL JSEM JEN JEDNO NA MYSLI

1. 5. 2019

MĚL JSEM JEN JEDNO NA MYSLI


 

Ať už jsem jedl, s někým se mazlil, pracoval jako vědec-mystik, chodil po lese, nebo jsem vyučoval – měl jsem vždy na mysli jen jedno – snažení poznat Boha ve vší Jeho úplnosti a splynout s Ním, a také v tom pomoci druhým.

Ale u jiných lidí, potrefených náboženstvím, jsem viděl jiné dominanty. Ať už dělali, co chtěli, – snažili se jen o materiální obohacení, nebo o slávu mezi lidmi, a velice mnozí si dokonce i v náboženských skupinách nedokázali najít nic lepšího, než sexuální zábavu.

... Je velice důležité pochopit, že příčinou je to, – že lidé nechápou smysl svých životů.

My bychom si měli uvědomit, že jsme – „v pasti“. My nemáme jinou správnou volbu, kromě snažení o Splynutí se Stvořitelem.

My se na Zemi rodíme – s tím jediným cílem, abychom ve své osobní evoluci postoupili kupředu o maximální vzdálenost – co nejblíže k tomuto konečnému Cíli. Ale pokud se, za využití své svobody vůle, nepohybujeme směrem, který potřebuje Bůh, – pak se jen odsuzujeme k utrpení.

A spoustu takového lidského utrpení bohužel přímo způsobují sektářská překroucení Pravdy ve všech těch náboženských organizacích, kde se nehlásá, neobjasňuje a nepraktikuje Cesta Lásky, Cesta duchovního srdce, Cesta k poznání Vyššího „Já“ a Splynutí se Stvořitelem.

... "Uvěř v Ježíše Krista – a spasíš se!“, „Vyhoď do povětří svoje tělo spolu s těly jinověrců kvůli islámu – a dostaneš se hned do ráje!“, „Nech se pokřtít, choď do kostela, zúčastňuj se obřadů a „svátostí“ – a ráj máš zaručený!“ Jezděte se klanět tomu a tomu – a on vás spasí!“ „Naučte se správně si ucpávat spodní otvory těla – a vyhnete se tím „vypadnutí“ skrz ně do pekla; v souladu s tím budete mít ráj zaručen!“ – doufám, že čtenáři, kteří si přečetli tuto knihu a přijali to, co je v ní napsáno o pravé Cestě, pochopili lživost všech takových hesel.

Jen praktikováním lásky dosahuje člověk plnocenné funkce jejího orgánu – duchovního srdce, A poté se vědomím, přeměněným tímto orgánem, za pomoci meditačních tréninků – vlévá do Stvořitele. Jiná správná cesta pro nás neexistuje!