Jdi na obsah Jdi na menu
 


"LET SEMEN PAMPELIŠKY"

9. 12. 2018

"LET SEMEN PAMPELIŠKY"


 

... Vedli jsme cvičení se stovkami žáků. Škola rostla.

Ale za několik měsíců Bůh toto štěstí zastavil: On nestrpí stagnaci v rozvoji těch, kdo mohou jít dále! On potřebuje, aby se metodika stále rozvíjela "do hloubky".

On předem ohlašoval:

Ty vykonáváš svoji práci, Já řídím události.

Budete mít nový přísný program. Jeho cílem je vyvedení vás na zásadně jinou úroveň. Budou se používat i staré metody, ale budou dávat jiný výsledek. Musíte se stát silnými bojovníky s nepřemožitelnou vůlí!

Já začínám následující kurz Mojí Školy na Zemi, novou etapu zkoušek. Já se nebudu smiřovat s vašimi nedostatky! Se mnou půjde jenom ten, kdo dokáže vydržet Můj plán!

Zřeknutí se pozemských starostí a připoutaností musí doprovázet vzestup! Všechno pozemské musí zůstat na Zemi!

Musíte vytvořit podmínky pro odtržení, abyste "nabrali výšku"! Bude „stoupání po vertikále nahoru“! Teď je vaše pozemská situace nepříznivá, a je to velmi vážné. Výstup je jen nahoru!

Vzpomeňte si, jak jsem vás předtím vedl – stupínek po stupínku. Ale teď vás čeká nová výška, kterou musíte dobýt!

Na nové etapě se musíte přestat pociťovat materiálními... Uchovejte si vnímavost k Mojí informaci: vždyť jste Moje Škola!

Být v Bohu – to znamená být naprosto včleněný do Oceánu Jeho Vědomí!

Při změně metod musíte mít lehkost. Nebojte se odtrhnout od závěrečného bodu starého programu!

Jako příklad pro vás – pampeliška. Její semena se odtrhávají a letí – a nevědí, kde přistanou. Ale tam, kde přistanou, tam začíná nový život. Je to prvek nepřipoutanosti, svobody. Absence nepřipoutanosti ke starému umožňuje získávat nové!

A pak budete na novém místě růst a rozvíjet se. V tom novém bodu, na který dopadnete, můžete uvidět všechno jinak. Tento okamžik novosti vám dá svěží pohled na svět, na mnohé pravdy.

Ve výsledku následující etapy práce se Mnou dosáhnete nové meze, kde bude třeba udělat novou tečku, a poté uskutečnit nové odtržení a začít nový cyklus.

Ani jednu starou metodu byste neměli používat jen ze zvyku. Důraz musíte vždy klást na nové techniky!

Představte si duchovní Školu jako obraz hada. Had se pohybuje dopředu, špatné buňky jeho těla se odlupují, ale zdravé společně pokračují v pohybu za hlavou.

Hlava je mimořádný orgán. Skládá se z několika prvků. Za to, kam se pohybovat, odpovídá hlava. Hlava prochází překážkami jako první.

Hlava jako část těla – to je přední skupina. Jazyk jsou osobní průzkumy každého jejího člena. Osudy všech členů skupiny mohou být individuální, ale to jim nebrání se pohybovat společně.

Času je málo, a čeká vás udělat ještě velice mnoho! Já beru na cestu ty, kdo ke Mně přišli, – a vedu je úzkými stezkami. Vy nemůžete znát všechny překážky, které číhají na cestě, a proto se musíte držet za Moji Ruku! Vaše pozornost musí být zaměřena na Mě!

Dokonalost hledejte na této etapě přijetím všeho! Já jsem všude a v každém projevu jakéhokoliv tvora!

* * *

Všechno začalo tím, že se najednou na ohni propálil můj velký polní kotlík, ze kterého jsem všechny napájel při práci v lese. Já jsem to hned pochopil jako znamení, známku začátku konce.

A opravdu, úřady se odhodlaly zahájit proti nám rozhodující bitvu.

Na začátku byl přes síť informátorů KGB po celém městě rozšířen klep, že já provozuji vyučování skupinového sexu. „Účastnice“ těchto hodin, které se doopravdy u mě nikdy neobjevily, vyprávěly všem, komu jen mohly, vybrané „podrobnosti“ toho, jak to probíhalo: „Po běhu, na paloučku, Antonov rozděloval všechny na páry... A s kým on sám? Ne-ne! On sám s nikým, jenom chodil mezi námi a … poopravoval...“ Jak něčemu takovému neuvěřit?

Situace se vystupňovala tím, že ve městě provozoval paralelně cvičení druhý instruktor, který se také jmenoval Vladimir. A v klepech a pomluvách se jeho skutky a slova přenášely na mě.

A on veřejně "rozvíjel teorii" o tom, že "takoví lidé, jako on, mají právo postavit si do svého pokoje několik postelí".

Když s ním otěhotněla školačka, arogantně jí sdělil, ať si nechá udělat potrat – nebo ať navždy opustí tohle město...

... Jednou u mě znenadání zazvonil jeho žák a prosil, abych mu napsal posudek.

Kam?

Na milici.

Proč?

On se začal vykrucovat, a prosit, abych třeba jen napsal, že vím, že je dobrý člověk, že ho znám...

Odmítl jsem...

Nakonec se vyjasnilo následující: pod vlivem tématiky cvičení se jednou svlékl a začal, jak se vyjádřil, "pózovat" na okenní římse svého bytu, který se nacházel v přízemí. Přičemž okno vedlo na frekventovanou ulici.

Proč?!

Nám tam vysvětlovali, že když ženy obrátí pozornost – dojde k výměně energií...

Ženy skutečně obrátily pozornost – a zavolaly milici...

Ale k čemu potřebuješ posudek?

– Hrozí mi, že mě vyloučí ze strany*1 ...

Nepodařilo se mu přemluvit mě, abych mu posudek napsal. Poslal jsem ho za jeho instruktorem – aby mu ho napsal on...

... Milovníci špinavých pomluv se našli i mezi ezoteriky. Jeden z nich také veřejně převyprávěl ty "podrobnosti", a přidal ještě další vlastní výroby... Kdysi jsem od něho slyšel velice hezká slova, že etika je to hlavní v duchovním rozvoji člověka. Měl by ale ta slova vztáhnout i na sebe!

"Vyřizovat si to" s ním jsem nezačal*2. Ve mně vždy k takovým lidem vznikala emoce natolik silného odmítání, že jsem je prostě vypustil z paměti, dokonce i jejich obličeje jsem si nepamatoval. Sám jsem šel dál, nezdržoval se. Později jsem si přečetl Bábadžího radu [20]: "Jestliže nemůžete někoho pochválit, – ať odejde z vašeho života!" Nenávist jsem k takovým také necítil, spíše – soucit: vždyť jak si ubožák kazí svůj osud!

... Potom za mnou byli posláni bojovníci ze sportovní mafie, aby si to se mnou vyřídili. "Kde se tu u vás zabývají jagou?"– ptali se. Ale oni se spletli; nepřišli do klubu tehdy, když jsem cvičení vedl já, ale byly tam ženy. S nimi si to vyřizovat nezačali, jenom jim odebrali deníky registrace účastníků, "přidusili" ředitele klubu, který se mě pokoušel zastat, potom sami odevzdali deníky na prokuraturu a sepsali žalobu s obviněním z činnosti "obsahující prvky antisovětismu".

Prokuratura zahájila "kontrolu": po dobu půl roku hledali finanční přestupky, svědectví o "skupinovém sexu" a prvky antisovětismu!... Byla to práce "na objednávku" od KGB, proto hledali obzvlášť důkladně. Vyptávali se nejen těch, kdo se u mě učili po dobu mnoha let, ale dokonce i jejich známých... Nenašli nic, kromě toho, že se na cvičeních používaly některé relaxační ásany z hathajógy. A hathajóga byla v těch letech zakázána...

Prokurátor se ukázal jako slušný člověk, poradil mi odejít "na vlastní žádost", jinak bude hůře. Dali jsme výpověď.

... Jak žít dále? Měli bychom budovat další kurzy? Ale z čeho?

Shromáždili jsme všechny nejlepší žáky a začali hledat společně. Zkusili jsme zabývat se východními bojovými uměními, něco z toho jsme odtamtud převzali do svého programu, konkrétně práce s hárá.

A právě v té chvíli přišly "samizdatové" překlady knih Carlose Castanedy, které skvěle provedl Vasilij Maximov, ačkoliv přitom riskoval.

... Někdo z knih C. Castanedy vytěžil jen poznatky o používání narkotických hub a kaktusů. Ale pro nás tohle bylo úplně nezajímavé. My jsme odtamtud načerpali informace o místech síly a cvičeních s "bublinami vnímání". Práce pokračovala dále. Vznikaly nové kurzy.

Jantry, nakreslené Bohem prostřednictvím rukou Galiny Vaver, nám umožnily poznat první plaché vstupy do Nirvánických stavů.

Ale na této etapě dokonce i námi tehdy vybraní žáci... už ztráceli pochopení smyslu práce a sami odpadávali.

Opět jsme zůstali ve dvou, a ještě pár lidí, kteří odešli o něco později. Čím blíže jsme se přibližovali k vrcholu hory – tím méně nám zůstávalo souputníků.

Tehdy Bůh zformulovat nový úkol: rozšířit činnost Školy na další města a země.

A tak Galina Vaver začala práci v Moskvě, a já – v Litvě, Polsku, Čechách, na Ukrajině, a v řadě měst Ruska. Všude se nacházeli lidé, schopní osvojení programu kurzů – někdo jednoho, někdo dvou, tří, a někdo i více. Každý člověk má v dané chvíli jeho psychogeneze (rozvoje duše) a ontogeneze (rozvoje v daném vtělení) – svoje vlastní možnosti.

A Bůh nám říkal:

Jeden se připravuje k životu, a druhý se připravuje k smrti... Tím se rozlišují lidé.

Z těchto dvou tendencí není možno ani jedno považovat za absolutní: dítě se musí připravovat konkrétně k životu na Zemi, jinak se ničemu nemůže naučit. Ale stařec, který se chová stejně a nemyslí na smrt, je k smíchu.

Někde musí přijít přelomový moment. Ten je individuální. Musí přijít přirozeně, donucovat nelze. Ale je třeba o tom lidi informovat.

Opakuji: ty, kdo neukončili první fázi, není radno pokoušet se převádět na druhou: to hrozí poškozením psychického zdraví!

Projít obě fáze mohou jen vášniví, energičtí lidé. Jejich energičnost – po osvojení první fáze – musí být obrácena na osvojení druhé.

... Je třeba vyhledávat způsoby rozvoje energičnosti u těch žáků, kteří ji nemají.

Předtím, nežli se člověk pozvedne k Nirváně, musí každý projít obdobím dospívání na čistě materiální úrovni: jinak se zamotá a zabloudí.

Zřeknutí se "pozemského" se musí uskutečnit čistě dobrovolně, přirozeně, a ne z donucení nebo volním aktem. Motivem musí být intelektuální rozhodnutí, naprosto korespondující s emocionálním "centrem", mající požehnání posledně jmenovaného. Zřeknutí se musí být včasné.

Každý z vás se musí stát naplno včleněným do Mne – pak nebudou žádné problémy!

Konkrétně je třeba zničit zvyk odděleného myšlení, bytí odděleně myslící bytostí.

Hranice pociťování sama sebe se musejí rozplynout.

Jednotlivá bytost musí zmizet, rozplynout se, utonout v Oceánu Jednoty všeho živého!

Žádná činnost nesmí vycházet ze sebe a nesmí se navracet k sobě. Individuální energie při tom neexistuje, je jen společná. (V obvyklé náboženské praxi k ovládnutí tohoto napomáhají některé rituální formy). Takové sjednocení je nutné pociťovat na všech úrovních: od hmotných – až k nejjemnějším. V této realizaci sounáležitosti se všemi lidmi se uskutečňuje Zákon Lásky, přinesený na Zemi Ježíšem Kristem.

Nic se nesmí dělat beze Mne. Vy musíte cítit nepřetržitý kontakt se Mnou!

Vystupte za ta měřítka, která jste měli dříve! Pohlédněte na život kolem a na sebe – z nových pozic, řiďte se kosmickým časem! Musíte se otevřít vstoupení do vás nového – kosmického – času!

Pro to, abych Já mohl do vás umístit tento program, jste se museli dostat až sem, kde se nacházíte. To, co jste udělali, je pro změnu vašeho bytí minimální. Já vás chci zasvětit do technik, které vám umožní udělat mnohem více. Bude tomu věnován nový cyklus práce.

Já vás chci vidět svobodné a vždy Mě milující! Osvoboďte se od všeho, co tomu brání!

Vejít do Mne naplno je těžké. Abyste to mohli udělat, musíte mít velkou sílu. Rozvinout ji můžete, jenom ve vzájemném působení se Mnou ve všem, cokoliv vám řeknu a přikážu udělat.

Až poznáte, že už nemáte co dělat na Zemi, – pak budete se Mnou. Jinak budete po celý čas ustaraní.

Stát se se Mnou Jedním – to je teď pro vás ústřední myšlenka! A co nejdříve to uskutečněte!

Příčina utrpení a zmatku duše z její oddělenosti od Boha je v její oddělenosti.

Plnocenné existování v neprojevené úrovni bude možné jen pro ty, kdo mají moudrost. Je třeba se stát upečenými jako vdolek, z jedné, i z druhé strany. Až se to vyplní – rázem duše získá klid, jenom pak nastane harmonická existence.

Buďte vždy obráceni tváří k Bohu!

Zapamatujte si: k Bohu jde každý pouze sám. Nikoho do Něho nelze vést za ruku. Ať lidi ke Mně zaměřuje – každého z nich! – jen přání poznat Mě, a ne váš nebo ještě něčí příklad! Lidé nemohou vcházet do Mne jen kvůli své napodobovací schopnosti! Vždyť meditační technika v tom není to hlavní. Rozhoduje Láska – Láska ke Mně!

Učte se u Mě ve všem! A všechny nechávejte o samotě se Mnou.

Ponořte se do Bytí Boha! Pozvaní – do života věčného!

* * *

Juan Matus a Chenaro*3, popisovaní Carlosem Castanedou, když uviděli náš vážný zájem o používání duchovního dědictví jejich Školy, stali se našimi častými Společníky při práci v lese a Učiteli. To nám umožnilo významně rozšířit ekologický aspekt naší činnosti. Zpočátku se to týkalo práce s rostlinami síly a místy síly, a později – i s Božským Ohněm.

 

Vysvětlivky:

 

1. V těch letech byla v SSSR jen jedna politická strana.

2. Později ho někdo zařízl nožem v jeho vlastní vaně za jiná „díla“, o čemž jsem se dozvěděl z nekrologu v novinách.

3. Podrobněji o Učení té Školy viz v [20, 21, 25].