Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odešel Mistr – přišel Božský Učitel

22. 11. 2022

 

Odešel Mistr – přišel Božský Učitel!


 

(Zapsala Anna Zubkova a Jekatěrina Smirnova,

byly použity vyprávěné vzpomínky a zjevení, zapsané žáky

Vladimira Antonova.)


 

V životě opravdového duchovního Mistra nastává jednoho dne takový okamžik, kdy všechno, co takového asketu ještě udržuje na pozemské úrovni, je už jen jeho silné přání posloužit ještě Bohu a lidem prostřednictvím těla. A náš učitel – Vladimir Antonov – zůstával na Zemi tak dlouho, dokud to považoval za vhodné a nezbytné. O tom, že pochopil, že jeho mise končí, začal mluvit už několik měsíců před opuštěním těla. Ale, kdy to přesně bude jsme nevěděli, a dál jsme doufali, že se to nestane už zítra nebo pozítří, ale až někdy ve vzdálené budoucnosti.

... Jasné pochopení toho, že ten čas už přišel, jsem pocítila v předvečer jeho odchodu z těla. Přišel ke mně s celým svým Vědomím. Jeho přítomnost jsem pociťovala mnohem silněji nežli obvykle, když nás vedl a dával pokyny na dálku.

Tentokrát se všechno odehrávalo živěji, neuvěřitelněji... Jako by mě jako duši obklopily všechny nejlepší stavy Božského Klidu, Lásky a Světla, které nám dával po mnoho let učení, a zároveň pronikaly naskrz, pronikly i do skořápky těla a zaplavily ho neuvěřitelným pocitem poznávání Jeho Božského Stavu!

Trvalo to asi hodinu. Byla to komunikace beze slov o tom nejdůležitějším, co jsem chtěla říci já jemu a on mně. Potom jsem pochopila, že on opustí pozemské tělo velmi brzy. To se stalo příští noci.

* * *

...Ráno, toho dne, kdy se měla konat kremace těla, se všichni Božští Učitelé, se Kterými jsme spolupracovali po dobu mnoha let1 sešli na Slavnostním Shromáždění.

Zbytky mé "lidské formy" se projevily v myšlence: "Budeme vyprovázet...".

Opravili mě: "Budeme vítat! A, přesněji, Oslavovat úplné zapojení Božského Vladimíra, Božského Murky – do Našich Řad. Teď je On zde, mezi Námi jako Rovný s Rovnými, v celé úplnosti a síle Božské Lásky!" (Duchovní jméno Murka nebo Mahámurka používali nejbližší učedníci, jako odvozené od mantry blaženosti "Murrrkkk!". Podrobněji je o tom ve filmech "Místa síly. Tři etapy centrování".)

Mezi Všemi Božskými Vědomími, která hned projevovala Svoje Podoby, hned Je zase rozpouštěla v Jednotném Oceánu Zářícího Světla jsem jasně rozlišila Mahádubl Vladimíra, který mě přivítal zdvižením ruky. Podobným gestem zvednuté dlaně nás často vítal Satja Sáí Bába.

* * *

Zde bych chtěla uvést některé příklady vnímání nebo komunikace s Božským Vladimírem, Božským Murkou od těch, kdo někdy pracovali pod jeho vedením:


 

"Včera ráno jsem šla do lesa na ostružiny.

V lese nebyl nikdo (z lidí)! Je to krása, když svítí sluníčko!

Měla jsem intenzivní pocit přítomnosti Murky, přičemž neomezeného žádnou formou.

(Dozvěděla jsem se, že ten den opustil své tělo až po návratu z lesa).

On byl Živé Světlo – svobodné, něžné, radostné!

Sbírala jsem spolu s Ním houby, snadno jsem s Ním komunikovala!

Zároveň se slupkou těla zmizela všechna omezení: On je svobodný!

Sáí Bába řekl: "V Našem Pluku Nás přibylo!"

Vládla všeobecná Božská Radost, vždyť Stvořitel povyrostl ještě o jednu Božskou Duši!"

Larisa

* * *

"Dnes v noci se rozloučil s tělem Murka.

Přátelé, my všichni teď máme šanci přiblížit se ještě blíž k Bohu...

Odešel námi všemi milovaný Mistr...

V prvních minutách, když jsem uslyšel tu novinku, jsem chtěl zareagovat tak, jak reaguje obyčejný člověk na smrt někoho blízkého...

Ale cosi nebylo jak obvykle...

A v té chvíli jsem v srdci pocítil příliv neuvěřitelné Lásky a Něžného, Zlatavého, Živého Světla... A já jsem Ho okamžitě poznal – byl to Murka!

Známý obraz naplnil mé fyzické tělo zevnitř Božskou Září.

Po nějaké době, kdy už byl Murka ve mně dost dlouhou dobu, jsem pochopil, že je šťastný a že Jeho intenzivní Štěstí vyzařuje a nabíjí radostí všechno kolem.

Z toho jsem pro dnešek pochopil to, že je teď pro Murku jednodušší nám všem pomáhat na Duchovní Cestě.

Jeho Záměr skutečně pomáhat každému z nás i nadále je zřejmý.

Všichni se jen potřebujeme naladit na vnímání Murky už v nové kvalitě – jako Božského Mistra, Božského Murky, Který byl pro nás všechny Duchovním Instruktorem během života těla.

Prostě jen otevřete srdce a pozvěte Murku, aby zaplnil celou vaši bytost Svou Zářivou Podobou!

Nejlepší způsob pro nás vtělené jak porozumět Bohu je prostřednictvím obrazu nebo známých slov. Když jsme spojeni s Božským Učitelem nějakými významnými událostmi za života, pak je mnohem lehčí Ho pochopit v postavení Boha..."

Dmitrij

* * *

"Jsme ti nejšťastnější lidé na světě, byli jsme blízko Mistra a byla to neuvěřitelná čest! A On je nadále s námi ve svém novém stavu."

Henri

* * *

"Moji nejdražší a nejmilovanější! Rád bych se s vámi podělil o své zkušenosti.

V posledních měsících jsem se často ptal Boha: Jaká cesta by pro mě byla nejlepší, abych v ní prožil zbývající život v těle? Jaká cesta k Němu je kratší a jakou bych měl jít já? My přece nevíme kolik nám zbývá času žít v tělech zde na Zemi.

Před cestou do Portugalska mi Káťa napsala, že Vladimír má cosi jako "odvážnou modlitbu" (to znamená, upřímnou prosbu). To je, když se člověk při hledání řešení obrací celým srdcem, celou duší a celou svou myslí k Bohu s otázkami, které jsou pro něho životně důležité. Vladimír takovou modlitbu používá, když hledá metody pro další duchovní pokrok pro sebe a další lidi.

A dnes jsem si při hledání odpovědí na ty samé otázky pomyslel: " Co by dělal Murka v mojí situaci?". Zeptal jsem se Ho na to.

Moje anáhata se naplnila teplem a přetékala Jeho láskou. Nedokázal jsem zadržet slzy radosti...

On odpověděl:

Vždy žij s Bohem!

Žij po celý čas ve Splynutí s Prvotním. Žij v Jeho Klidu, Lásce a Jemnosti.

Žij pro Boha!

Dívej se na všechno pohledem Boha: na lidi, na všechny situace.

Přijímej všechna řešení pro blízkou budoucnost i dlouhodobou perspektivu v souhlase s Ním.

Vytvoř si svůj plán transformace sebe-duše a jednej hned teď! Neodkládej to na potom!"

Alexej

* * *

"Posbírala jsem listy plánu z Vladimírova stolu. Štos listů s vytištěným plánem duchovní práce za různé roky ležel na pracovním stole jako obvykle. Bylo vidět, že tyto listy byly mnohokrát prolistovány a důkladně prostudovány: na okrajích jsou poznámky, udělané v různou dobu, které zdůrazňují významnost a aktuálnost určitých bodů...

Čtu, a vzpomínám si, co jsme dělali v různých letech naší společné práce... V paměti se mi vynořují živé obrazy vzpomínek na naše společné výlety do lesa, k moři... Vždy jsem chápala významnost těchto výletů, ale teď, po desetiletích společné práce bok po boku, to chápu obzvlášť. Za ty roky společného života jsme spolu s Vladimírem srostli dušemi. Skutečně jsem pociťovala nejen nás dva, ale i celý náš tým jako jednotný celek. Společný Cíl a společné úkoly nás rok od roku stále silněji spojovaly.

Já a Vladimír jsme nepotřebovali mnoho slov, abychom udrželi zájem jeden o druhého, jako to bývá u ostatních lidí. Bylo nám opravdu příjemné být prostě je tak vedle sebe, mlčky se těšit z přítomnosti toho druhého, ať už v meditaci, nebo když jsme jen odpočívali. V těchto chvílích jsme nebyli oddělenými jedinci, ke splynutí duší docházelo přirozeně, samo od sebe. Je to i svého druhu magie – magie splynutí duší v jednotný celek!

Teď už nic Vladimíra neomezuje: ani čas, ani hmota, ani prostor. V kterékoliv chvíli se může ocitnout mezi námi, pokud splyne svou Podobou s kterýmkoliv ze svých učedníků. Už znovu vytvořil své Formy na Jeho oblíbených místech. Jeho stav je něžně jemný, rozpouštějící v sobě Světlo. Zdá se, že se v této nové kvalitě dosud cítí skromně ve srovnání s Těmi Božskými Učiteli, Které už známe dávno. Ale důležité je to, že On svým osobním příkladem demonstruje, že dosáhnout Božské seberealizace s použitím metodiky, kterou zanechal, je absolutně reálné! Vynasnažme se nepromarnit svoje šance!"


 

Jekatěrina

* * *

"Opravování překladů v současnosti je pro mě novou zajímavou zkušeností. Mám takový pocit, že Vladimír někdy ty texty opravuje zároveň se mnou. Jeho přítomnost je jako měkký plamen, který shovívavě usměrňuje proces nápravy. Dříve jsem opravil text, poslal ho vám, Vladimír přidal svoje opravy, poslal ho zpět, a já jsem provedl dodatečné opravy. Teď se zdá jako bychom pracovali společně, a ne odděleně, ačkoliv žijeme v různých zemích.

Musím se přiznat, že jsem vždy považoval Vladimíra za velice tvrdého a přísného učitele, poněkud chladného. Ale teď, když Ho pociťuji, chápu, že to tak není. Myslel jsem si, že mě teď nebude tolik milovat, protože v současnosti nejsem příliš oddán Cestě, ale Jeho láska je nevýslovná."

Z Keenanova dopisu Kátě


 

"Děkuji, že ses se mnou podělil o svou zkušenost kontaktu s Murkou! Velice ráda jsem si to přečetla! Opravdu živě jsem uviděla vaši vzájemnou spolupráci:)

Ano, on působil dojmem dost přísného a náročného učitele. On sám byl absolutně oddán Bohu a práci, kterou pro Něho vykonával. A stejný postoj očekával od ostatních, protože bez takového postoje nelze dosáhnout vážných úspěchů na duchovní Cestě... Vedl "nemilosrdnou válku" proti nedokonalostem, s nimiž není možné překonat tak obtížnou Cestu k Bohu. Všechny věci nazýval pravými jmény, a to se málokomu líbí... Ale on sám v sobě vždy udržoval stav Božské Lásky.

Není tak úplně jednoduché uvidět hlubokou podstatu člověka, když vidíme pouze jeho tělo. Máme tendenci hodnotit lidi tak, jako když lidé posuzují knihu podle obálky..."

Odpověď od Káti

* * *

... Sedíme na břehu zálivu pod překrásnými borovicemi. Tradičně jíme chleby s máslem a ostružinami a pijeme kávu, tak, aby se Božští Učitelé také mohli potěšit touto chutí a vůní skrz naše těla, a podívat se očima našich těl na tu krásu kolem... Mezi Nimi, zde Přítomnými, je teď i Vladimír!

Jako první promluvil Adler:

Vaším úkolem teď není jen tak nějak podporovat to, co už existuje, to, co bylo uděláno spolu s Vladimírem! Vaším úkolem je dále rozvíjet všechno vytvořené a šířit Vědění o Bohu a Cestě k Němu po celé Zemi! My Všichni vám budeme pomáhat! Budeme vám napovídat co a kdy dělat, koho zapojit, co a kdy zveřejnit, My budeme navrhovat, jak máte jednat v každé nově vzniklé situaci!

Poté Satja Sáí Bába řekl:

Nyní je vaším úkolem přemístit centrum sebepociťování do Boha, do Božského My, a poté prostřednictvím těl projevovat Božskou Vůli na Zemi. I když zpočátku tyto akce nebudou pro svět osudové a superdůležité, ale pouze poučné pro vás. Učte se žít po celý čas z Božské Jednoty. (Satja Sáí Bába předvádí meditaci "Nekonečná Stěna s pohyblivým basreliéfem těla" Za tělem je jen Oceán Boha, samotná vystupující část těla je jen velice malá část toho Oceánu, působící ve Stvoření, ale soupodstatná s Oceánem, naplněná Božským Vědomím.)

Právě tak se teď učte žít a jednat! – shrnul Satja Sáí.

Potom se přítomní Božští Učitelé poněkud vzdálili a tím se kolem našich těl vytvořilo místo pro Božského Murku... Objal nás Sebou.

... Všichni přítomní to dlouho a velmi živě pociťovali...

* * *

... Došli jsme na místo síly Bábadžího, které už dávno známe. Ve Splynutí s Bábadžím a Božským Murkou se zrodila tato báseň:


 

Prošli jsme spolu tolik cest,

Prožili tolik dní a nocí...

Bůh nás všechny v Jedno spojil –

Svou Láskou a Svou Mocí!


 

My nehledali lehkých cest –

Cestou příkrou, ale Přímou, nechali se Bohem vést!

Lásku jsme dávali jen Jemu –

A On nás vpustil do Pokoje Svého Domu!


 

Ti, Kdo se sjednotili v Něm –

Znají Zákony Lásky Jeho!

A tak teď musíme i žít:

Pouze v Něm a pro Něho!

 

 

A takovéto ponaučení na rozloučenou jsme přijali skrze slzy radosti v Božské Lásce...

* * *

... Popel byl rozptýlen nad Vladimírovými oblíbenými místy síly podél břehu zálivu.

Nejlehčí částečky popela se rozletěly po větru a rozplynuly se ve vzduchu, křemenná zrnka se stala součástí půdy, urna na popel se stala ohněm táboráku...

Tak byla dokončena úplná dematerializace těla...

... Možná ne úplně tak, jak jsme o tom snili...

Ale to hlavní se stalo: Světlo Duše splynulo s Božským Světlem v Jednotném My Prvotního Vědomí!

Obrovská etapa Vladimírovy práce prostřednictvím pozemského těla byla zakončena, nastala další etapa Služby Bohu a Lidem v Duchu – Božským Vědomím, jednotným se Stvořitelem!

Teď všichni budete moci pociťovat Jeho Božskou Přítomnost a komunikovat s Ním. A pochopitelně, že ne pouze na těch místech, kde pobýval tělesně –, ale všude Ho můžete objímat, mluvit s Ním, učit se u Něho! Nyní existuje příležitost pracovat na spoustě míst síly v různých zemích pod vedením Božských Učitelů podle unikátní metodologie duchovního zdokonalování, vypracované Vladimirem Antonovem.

(Techniky duchovní práce můžete nastudovat z knihy "Ekopsychologie" a dalších knih na webu: https://swami-center.org/cz/

K praktickému osvojení můžete využít také filmy: https://cz.spiritual-art.info/