Jdi na obsah Jdi na menu
 


O geomagnetických bouřích

5. 4. 2022

O geomagnetických bouřích


 

Nechci zde podrobně převyprávět to, co na toto téma napsali astrofyzici, ale budu se věnovat jen málo známým faktům.

Geomagnetické bouře se na naší planetě objevují, když na Slunci dochází k výbuchům, směřujícím k Zemi – a proudy "slunečního větru" vyvržené Sluncem dosáhnou na Zemi. V noci pak můžeme na obloze vidět krásné a působivé barevné polární záře.

* * *

Když na Slunci k takovým výbuchům dojde, je to pozemskými teleskopy vidět s určitým zpožděním: vždyť světelná informace také potřebuje čas, aby proletěla velmi dlouhou vzdálenost od Slunce k Zemi.

A potom – za několik pozemských dní – naši planetu zasáhnou proudy elementárních částic a energií, vyvržených slunečními výbuchy. Rychlost jejich letu je menší, než rychlost světla; což umožňuje vypočítat dobu, kdy nastanou na Zemi geomagnetické bouře.

Předpovědi takových bouří můžeme v současnosti najít na internetu.

Geomagnetické bouře ovlivňují naši náladu a psychický stav.

Ale zde je to, čemu bychom měli věnovat hlavní pozornost: změny nálady vznikají obvykle přibližně o den dříve, nežli uvádějí fyzici. To znamená, že fyzikům nejsou známy všechny složky proudů "slunečního větru", které přilétají od Slunce.

Nejčastěji, pokud se mluví o geomagnetických bouřích, si s nimi lidé spojují vlastní únavu, ospalost a podráždění. Ale ve skutečnosti je různorodost vznikajících stavů mnohem širší. A přitom to nejsou vždy jen stavy negativní.

Může se například objevit zvýšená pracovní výkonnost – až k noční nespavosti a s významnými úspěchy v intelektuální práci.

Nebo se všem pozemšťanům náhle nabízí pociťování zamilovanosti do všeho a do všech, včetně Boha.

Lidé celkově pociťují geomagnetické bouře různě. Někteří je nepociťují vůbec. Jiní je cítí živě a učí se jejich prostřednictvím od Boha.

Bůh "nakládá" pro nás potřebné vlastnosti a stavy na proudy "slunečního větru".

* * *

My musíme přijmout Boha do svého vidění světa! Přijmout Ho jako Nejvyššího Učitele a Nejvyšší Cíl našeho poznání!

Pak pochopíme i to, že to On nás učí, konkrétně, i ponořením nás do určitých stavů v době geomagnetických bouří.

To znamená, že nás testuje na naši etickou dostatečnost.

To může být:

otevření duchovního srdce – nebo, naopak, potlačení jeho funkce se ztrátou emoce srdečné lásky,

emoce z takových nechutných neřestí, jako je žárlivost, agresivita, násilnost, lživost, schopnost ignorovat cizí bolest, působit ji, a dokonce se jí i kochat,

dočasné aktivace – nebo oslabení intelektuální funkce,

pociťování radosti z života – nebo, naopak, myšlenky na sebevraždu...

A tak dále.

Když nás Bůh uvede do určitých stavů, očekává, že se z nich následně podíváme na sebe: mám-li pravdu já nebo ji nemám? A nemám-li v sobě momentálně prožívaný neřestný stav? Mám-li srdečnou lásku? Nemám-li nespravedlivou radost, vzniklou z prázdných pozemských radovánek nebo z pýchy a marnivosti?

Tak se postupně učíme rozumět Bohu.