Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úryvky z besed s Božskými Učiteli v roce 2022

12. 12. 2022

Úryvky z besed s Božskými Učiteli v roce 2022

 

Adler

Splynutí s Bohem znamená zmizení v Bohu!

Zde jsem Já – tvůj Bůh!

Staň se Mnou!

Sulija

Okouzlení Bohem je projevem vaší lásky k Němu do té míry, že jste ochotni se v Něm rozplynout!

Teprve úplné "spálení" nižšího umožňuje "znovuzrození z popela": zrodit se znovu – jako Božské!

Borec

Zkuste pocítit v rozšířené anáhatě Moje jezero s ranní mlhou, osvětlené laskavým sluníčkem! Může to být krásný začátek dne, například i v šedivém listopadovém počasí!

A pak: "Já jsem Bráhmanské Světlo nad jezerem!", "Držím misku jezera s mlhou – nad vodami – v silných a jemných Rukách Mahádublu, rozlévajícího Lásku z Hlubin!".

Reprodukujeme do nejmenších detailů celou krásu jezera: rákosí, odrazy štíhlých borovic a něžných bříz na vodní hladině, tanec mlhy nad vodou a kruhy rozbíhající se po hladině od rybiček, které se na okamžik vynořily.

Vzpomeňte si na Laův Ášram! Nehmotný svět Jeho Ášramu se vám – jako duchovním srdcím – zjevil v nádherných podrobnostech a kráse! Učili jste se – v této zjemnělé kráse u Mistra Laa – těm stavům lásky, kterými byly tyto projevené obrazy v jemných úrovních prosyceny.

A nyní je řada na vás, abyste taková svatá místa předali budoucím učedníkům!

Přijměte nové pokyny a instrukce od Mistrů! Dům Mistrů vám otevřel své dveře!

Emilova matka

Totální reciprocita v Jemnějších Eónech vytváří prostor, ve Kterém se Božští Učitelé rádi projevují. (S vaší pomocí se tak může uskutečnit příprava pracovních prostranství – nových míst síly).

Kair

Zítra začíná nová etapa vašeho vzestupu: znovu se stanete "Sluncem Boha" v makroměřítku!

Adler

Důležitým kritériem pro posouzení perspektivy studentů dostatečně vysoké úrovně rozvoje je připravenost každého sloužit buď Mně, nebo sobě.

Ty, kdo jsou ochotni žít v utrpení ve světě hmoty, aby Mi sloužili, – ty Já ochraňuji od všech neštěstí. Dávám jim také možnost dalšího rozvoje.

Bábadží

Jsou lidé, kteří na Boha nepamatují, nevědí o něm, nebo dokonce svým poznáním opovrhují... Ti jsou mimo Mého přímého Vedení. Jejich způsob života se vyvíjí v souladu s jejich karmou a podle Božských zákonů existence Stvoření. Měním osudy jen těch, kteří Mi plně důvěřují a zvolili si Mě za svůj životní cíl! Vedu je po Přímé Stezce! I když se na všech stranách objevují potíže – jsem tam! Pomáhám jim vydržet rány osudu, které jsou podle jejich karmy nevyhnutelné, zmírňuji všechna jejich utrpení a vyvedu je z pout pozemských vášní a problémů k blaženosti života jen se Mnou! A pak, když jsou připraveni, ponořím je do Nejčistšího Světla Božského Bytí!

Satja Sáí Bába

Nepokoušej se beze Mne žít ani na okamžik! Nečekej, že se vnější situace změní k lepšímu i tak... Nelpi svou myslí na okolnostech. Události jsou řízeny Mnou!

Ano, situace kolem těl je nyní obtížná, ale není vůbec kritická.

Podívej se, jak Moje Přítomnost v tobě všechno mění!

Vnější věci se nezměnily: nejistá situace, špatné zprávy, špatné počasí... Ale ty jsi absolutně šťastná, když jsi rozpuštěná v Mé Lásce! Uč se žít z Jednoty! Ani na okamžik se neodtrhuj!

Kair

Je zapotřebí velké osobní síly, abychom mohli obsáhnout Náš nekonečný vesmírný prostor – až na galaktické "dno" – a poznat Nás v něm.

Pokud se někdo snaží zůstat supermanem (silným a velkým), "vykopneme" ho nazpátek. Takový člověk se musí znovu vtělit, aby si vypěstoval pokoru.

"Já nejsem" – znamená, že jsem rozpuštěn (rozpuštěna) v dané vrstvě Absolutna.

Teprve pak Se projeví Síla Prvotního.

Chuanito

Nyní se musíte stát neviditelnými v Bohu!

Co to znamená být neviditelnými? To znamená – totožnými s Božským Vědomím, průzračnými, rozpuštěnými beze zbytku! Pouze z této Totožnosti se může a musí zjevit Božské Já každého z vás – je-li to nutné! Projevovat se – podle Vůle Jednotného!

Zde jsou tedy úkoly pro práci:

1. Energie těl se musí stát neviditelnými ve Mně!

Uvnitř těl musí být Božská zjemnělost – až do každého malého fragmentu.

2. Energie myšlenek a emocí se musejí stát nerozlišitelnými od Božské úrovně jemnosti energií.

Vysvětlím: když přicházejí myšlenky od Boha v meditaci, tj. ve Sjednocení s Bohem, – pak jsou já člověka a Boha slita!

Tato úroveň jemnosti myšlenek a emocí musí být vlastní každému Božskému Vědomí jmenovitě neustále!

Zde je určitý prostor pro práci: naučit se takto přemýšlet společně s Bohem – ne občas, ale vždy!

3. Každý z vás již zná stavy, kdy buddhi dlouhodobě splývá se Stvořitelem. Teď se úkol trvalého osvojení bytí Bráhmanem stal skutečností.

4. Nyní je třeba zvládnout bytí Turijním Klidem nebo Ohnivou Aktivitou – jako jedinými dvěma možnými variantami bytí!

5. Maličké , které si někdy "chce odpočinout od bytí Bohem", musí postupně odumřítt!

Satja Sáí Bába

Meditace je potřebná ke spojení duše s Bohem. Poznat, že a Bůh jsme Jedno, je možné pouze prostřednictvím meditační zkušenosti Splynutí, Rozplynutí, Přeměnění ve Vyšší Já!

Žádné úvahy, čtení moudrých knih, poslouchání rozhovorů s mudrci atd. – nenahradí zkušenost přímého poznání Boha, a následně zkušenost života ve Splynutí s Bohem. Jedině tak probíhá přeměna člověka – v Boha!

A pak nastává období, kdy je třeba "vytěsnit" dřívější vnímání sebe sama jako lidské bytosti oddělené od Boha – do vnímání sebe sama jako Vyššího Já, jednotného s Paramátmanem. A zde je lepší posilovat pokornou moudrost, než vydávat zbožné přání za skutečnost...

Vrůstání do Božského My nejúspěšněji probíhá ve Službě Bohu a lidem, když malé mizí v Proudu Božské Lásky.

Ódin, Matouš, Alexej

Ano, přichází těžké období... Ale není to nic strašného, překonáme to!

Nyní je doba "změny epoch" rozvoje Země. Je to těžká doba: boří se staré a přežité, nové se tvoří, rodí a usiluje o rozvoj. Ale právě v takových dobách člověk nejvíce ze všeho potřebuje Pravdy o Bohu a ty oddané, kteří mohou toto čisté Poznání lidem přinést!

Nyní je čas na meditace, na Srůstání, na Ponoření se do kontinuity života v Bohu!

Prorůstejte do Hlubiny! To je nezbytná podmínka pro to, abyste mohli vycházet ze Mne, a dávat Mou Lásku a Něhu!

Satja Sáí vám říkal o Božské Něžnosti jako o stavu, který by měl být trvalý, jako o stavu základním! Ať Průzračná Něžnost Božské Lásky objímá všechno a všechny jako dech jara!

Alexej

Buď něžným Sluncem! Buď laskavým Oceánem! Vždyť i to je práce pro Stvořitele!

Adler, Bábadží, Marie Magdaléna

Je také důležité si uvědomit, že už nebude tak dobře, jako dříve. Bude dobře, ale – jinak. Jiným způsobem se budou vyvíjet události a vzájemná součinnost mezi všemi těmi, kdo se nyní snaží sloužit Mně – Bohu! Nyní přichází čas pro pobočky školy. Dojde k intenzívnímu rozvoji. Budeme vám radit, jakých aktivit a v jakém rozsahu se máte zúčastňovat.

Osobní síla musí být plně očištěna a zjemněna, aby došlo i ke Splynutí, aby mohl být Bůh přenesen do světa!

Bylo by dobré rozvinout téma: "Člověk, příroda, Bůh" (nebo v jiném pořadí).

Ti, kdo došli, musí vystýlat Cestu těm ještě jdoucím – Klidem a Blažeností.

Adler, Bábadží, Satja Sáí, Kair a Další

Blíží se vážné rozšíření všech vašich prací. Tématem psychické seberegulace bude možné obsáhnout mnohem více lidí. Je velmi důležité učit lidi technice žití duchovním srdcem, žití ve stavech něžné lásky. Toho lze dosáhnout i prostřednictvím krásy přírody!

Práce s lidmi na duchovní Cestě může být sestavena podle vzorce ČLOVĚK–PŘÍRODA – BŮH! Něžné světlo ranního sluníčka je tím stavem v přírodě, který je nejblíže popisu stavů Božských duší! Prostřednictvím lásky k Božskému Stvoření je snadné přejít k zamilovanosti do Samotného Stvořitele!