Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ekolog, studující Boha

10. 6. 2023

Ekolog, studující Boha


 

Ekologie je věda o vztahu mezi organizmem a jeho prostředím. (I když se v posledních letech význam tohoto pojmu v mentalitě mnoha lidí, vzdálených vědě, neopodstatněně zúžil pouze na boj proti znečištění okolního prostředí.)

Já jsem po absolvování vysokoškolského studia biologie a životního prostředí a následném doktorátu na stejné téma později pracoval v různých oblastech medicíny a biologie (zákonitosti formování vzorců chování pod vlivem faktorů prostředí, neurofyziologie, sexuologie, porodnictví, psychická autoregulace, ekopsychologie atd.).

... Mimochodem, v současnosti si většina lidí nepamatuje, že v ateistickém SSSR neexistovalo slovo psychologie, tedy věda o duši. Vždyť v omezeném materialistickém myšlení přece žádné duše neexistovaly! Existovala jen těla, která se kdoví proč narodila, a poté, co si trochu požila, zemřela ...

Slovo ekologie v té době, kdy jsem končil univerzitu (v roce 1968), v SSSR oficiálně také neexistovalo; bylo nahrazeno termínem teriologie, věda o Zemi, s čistě materialistickým významem posledního slova. Zdá se, že jsem byl jedním z prvních, nebo dokonce úplně prvním, kdo si dovolil ho použít: bylo obsaženo v názvu mé diplomové práce.

... Postupem času se mi Bůh, Který sledoval, jak roste můj vědecký potenciál, začal i Sám projevovat. Začalo to v době, kdy jsem již asi 30 let žil ve svém současném těle. (Podrobně je to vysvětleno v životopisné knize "Jak se poznává Bůh. Autobiografie vědce, studujícího Boha"; viz také "Jak se poznává Bůh. Kniha 2. Autobiografie učedníků Boha". Je však třeba si uvědomit, že od vydání těchto knih uplynulo mnoho let).

Začal jsem zkoumat tyto pro mě nové informace. Zahrnul jsem Boha a různorodé nevtělené duše – do bioekosféry každé vtělené bytosti. Věděl jsem, že Bůh a duše, ačkoliv jsou obvykle běžnému lidskému zraku neviditelné, jsou živé, a proto je lze studovat v rámci biologie – vědy o životě!

Bůh – s radostí souhlasil a začal všemožně napomáhat tomu, aby Ho lidé studovali!

Rychle jsem si uvědomil, že přiblížení se k Němu se neděje tím, že se člověk někam přesune (např. na "svatá místa") nebo prostřednictvím rituálů, ale především etickou proměnou sebe sama, v souladu s tím, čím nás chce mít Bůh.

A navíc jsem snadno přijal Boží pokyn, abych postupně nahradil egocentrizmus ve svém pohledu na svět, emocích a v jednání Bohocentrizmem – zaměřením na Boha.

Vždyť Bůh je Hlavní Složkou ekosystému pro každou bytost! A je to právě On, Kdo řídí naše osudy! ("Zákon karmy" je vnějším projevem této Jeho výchovné činnosti ve vztahu k nám).

Je také důležité poznamenat, že lidé, kteří usilují o duchovní sebezdokonalení a poznání Boha, musí nutně odmítnout "zabíjené" stravování a další varianty zabíjení nebo spoluúčasti na zabíjení nevinných zvířat.

Když jsem společně s mými společníky, na sobě začal provádět etickou práci, Bůh nám dal doporučení pro bioenergetickou očistu těl a pro další rozvoj duší. (Nejpodrobněji se o tom můžete dočíst v mé knize "Ekopsychologie").

Překonal jsem různé zkušební výchovné "filtry", připravené Bohem, (až po útok bandy primitivů z podivné sekty – s následnými dvěma klinickými smrtmi, a pak – dlouholetý hon na mě s cílem mého zabití ze strany vraždícího maniaka, zakladatele jedné z fašistických stran), až se mi nakonec podařilo projít Cestu poznání Boha v Jeho různých Aspektech. Pomohlo mi v tom především poznání Učení Ježíše Krista. Zejména jsem odmítl myšlenku komunikovat s těmito ohavnými lidmi "v jejich jazyce". Naopak, usiloval jsem o to, abych mohl jít dál po duchovní Cestě, aniž bych se nechal rozptylovat konfrontacemi. Odmítl jsem mimo jiné i pomstu vůči svým vrahům.

V důsledku toho jsem Boha – v Aspektech Svatých Duchů a Prvotního Vědomí (Boha Otce) – začal vnímat stejně snadno jako vtělené bytosti. Vzájemná komunikace se Svatými Duchy, Kteří jsou pro mě zcela rozpoznatelní, se stala mou každodenní praxí. Učení se u Nich pokračuje a bude pokračovat až do posledních dnů mého života v tomto těle.

Podle toho, jak jsem postupně poznával Boha, uvědomoval jsem si mimo jiné, že modlitby lidí mohou mít jen malý pozitivní dopad, tím, že poněkud posilují víru v Boží existenci. Zkrátka a dobře, že nejsou příliš potřebné ani Bohu, ani těm, kdo se modlí. Přinášejí "velký užitek" pouze kněžím... Bůh od nás potřebuje něco jiného: abychom se stali lepšími – v souladu s Jeho Učením! Právě za tímto účelem nás posílá učit se na Zemi, do hmotných těl!

Většina "věřících" se ve své nábožnosti zcela spokojí s tím, že zmiňují slovo Bůh v tom či onom lidském jazyce. Ale Bůh přece – ve skutečnosti – není jen symbol, ale je to zcela živý Organizmus vesmírných rozměrů! A pravá víra musí vést ke snaze o Jeho poznání, k plnění Jeho Přikázání o tom, jak se máme zdokonalovat, o intenzivní touze Mu sloužit a splynout s Ním v lásce!

Může vyvstat otázka: ale jak? Avšak i tohle už je prozkoumáno a pro dostatečně intelektuálně vyspělé lidi je to zcela dostupné! (Podívejte se na naše webové stránky, například na: www.swami-center.org, www.spiritual-art.info, www.new-ecopsychology.org).

... V průběhu let jsme Cestu k Bohu nejen poznali, ale byla námi také popsána v mnoha našich knihách a videích. Nyní z nich o tom může každý svobodně přijímat informace – v rozsahu, který odpovídá jeho osobním potřebám a možnostem v daném čase.

Obecně řečeno, tato Cesta začíná především přijetím a naplňováním etických principů, kterým nás, vtělené lidi, opakovaně učí Bůh. Poté následují fáze očišťování organismu od bioenergetických nečistot, zjemňování a růst duše (individuálního vědomí). Poté se duše zjemnělé do patřičné úrovně a kvantitativně vyrostlé vlévají do Oceánu Prvotního Vědomí. Takoví Lidé získávají schopnost pomáhat vtěleným lidem – nyní již z Božské úrovně bytí. (Podrobněji viz "Klasika duchovní filozofie a současnost", "Ekopsychologie" a další naše knihy).

Svatí duchové nám opakovaně zdůrazňovali, že systém metodologických vědomostí vytvořený za naší účasti je zejména Jejich dílem. Úloha mých vtělených kolegů a moje spočívala především v přijímání a ověřování na základě osobních zkušeností a přizpůsobování poznatků přijatých od Boha lidskému chápání.

Ježíš o tom jmenovitě řekl toto: "Naše knihy ať jsou jako otevřená okna a dveře do Nezměrného Prostranství Světla a Lásky, kde se zjevuje Bůh! Kdo čte srdcem – pocítí Mě za každým slovem!"

... Ano, nám samotným se nejenže podařilo poznat Boha, ale také jsme mohli druhým říci o tom, jak to lze udělat.

Od té doby, co se toto poznání dostalo na veřejnost ve své původní podobě, bylo vyjádřeno – tvořivě vyspělými lidmi – ve formě umělecké a filozofické literatury, poezie, vokální a instrumentální činnosti, prostřednictvím fotografií a filmového umění. Nadšenci je začali překládat do různých jazyků. (Podívejte se na výše uvedené stránky).

Na základě uvažovaných základních poznatků:

Byl vypracován systém psychické autoregulace, který byl završením myšlenek starověkých hésychastů (nejpodrobněji viz "Ekopsychologie"). Počáteční stupně tohoto systému jsme po léta učili tisíce lidí; a ti, kteří jej praktikovali, se uzdravovali, když se naučili sami postupně regulovat svou emoční sféru bez použití jakýchkoliv psychotropních látek. Nebyly při tom pozorovány žádné negativní jevy, s výjimkou několika případů, kdy praktikující hrubě ignorovali Boží Přikázání.

Byl vnesen vklad, který obohatil vědu o výchově dětí (viz kniha "Duchovní práce s dětmi").

Podstatně byly doplněny znalosti o psychotypizaci lidí; mám na mysli zkoumání důvodů, proč jsou lidé tak odlišní.

Ujasnily se principy prevence různých nemocí a možnosti vyléčení těch chronických onemocnění, proti nimž byla materialistická medicína bezmocná.

Byly vysvětleny principy evoluce jak duší, tak i Univerzálního Božského Vědomí. Bylo objasněno, proč jsme byli Bohem posláni žít na Zemi, tj. byla vysvětlena úplná informace o smyslu našich životů a o nejlepších možnostech jeho realizace. To zabránilo mnoha lidem v sebevraždách, drogových závislostech a páchání trestných činů. Naopak, mnoho lidí se začalo snažit stát se lepšími před Tváří Boha.

Začalo být možné mluvit zcela jasně o estetice: které její směry jsou příznivé pro duchovní pokrok lidí, a které vedou opačným směrem. Díla, která zjemňují citovou sféru, vedou do ráje a dále k Prvotnímu, zatímco díla, která citovou sféru zhrubují, nás programují do pekla. Vždyť naše emoce jsou stavy nás jako vědomí, takže na jaké emoce jsme si zvykli během života v těle, v takových stavech zůstáváme i po odloučení od něho.

Byl analyzován mechanizmus pokání. Jeho smyslem není prosit Boha o odpuštění, ale naučit se nehřešit. To se týká špatných – z Božího pohledu – emocí, slov a dalších skutků.

Byla analyzována role sexu v duchovním zdokonalování a určeno, jaké by sexuální vztahy měly a neměly být (viz "Sexuologie", "Pochopit Boha", "Klasika duchovní filosofie a současnost" atd.).

Byly zde podrobně vyloženy informace o tom, jak chápat slovo Bůh: protože ono má totiž různé významy. V nejvíce používaném významu by mělo označovat Jednotný Organizmus vesmírného rozsahu, existující v prvotní vrstvě (eónu, lóce) mnohorozměrného prostoru. Je jeden pro všechny lidi, a proto nemá smysl, aby lidé byli mezi sebou znepřáteleni a hájili nadřazenost "svých vlastních", "národních" Bohů.

Byl podrobně vysvětlen pojem "Trojice".

Poprvé bylo vysvětleno, co se skrývá za slovy Duch Svatý a Absolutno. Byly uvedeny fotografie pracovních prostranství Svatých duchů – spolu s Pány těchto míst. Na těchto místech Oni mimo jiné učí toho hodné žáky umění meditace.

Velká pozornost byla věnována vysvětlení rozdílu mezi pravými následovníky Božího Učení – a sektáři.

Poprvé byla ruskojazyčným čtenářům předložena kompetentní vydání takových zásadních historických děl, jako jsou Tao-Te -Ting, Bhagavadgíta nebo Filipovo Evangelium. Učení Ježíše Krista – na základě Nového Zákona a některých apokryfických Evangelií – bylo analyzováno a tématicky uspořádáno.

Takové jevy jako "temná hmota", "černé díry" atd., nad kterými si materialističtí fyzikové marně a bezvýsledně "lámou hlavu", lze snadno vysvětlit: stačí vstoupit vědomím do příslušného eónu – a vše uvidět vlastníma očima duše. Nyní člověk chápe i takové kuriozity, jako je "obrácený čas" údajně registrovaný přístroji: což bylo jen vtipkování Svatých Duchů s neopatrnými ateistickými fyziky!

A tyto poznatky budou ještě dlouho sloužit generacím lidí vtělených Bohem na Zemi!