Jdi na obsah Jdi na menu
 


224-O Avatárech

 

O Avatárech

 

Druhý den jsme byli v Údolí Bábadžího.

Vladimír začal překládat Jeho slova:

Pokud se každý budete spoléhat na Mne, napřímím pravděpodobná vybočení z cesty každého z vás. To se týká jak osobního rozvoje, tak i sloužení. Vždyť jinak bývá trendem upadání do krajností a potom je nutné dlouho a někdy i mučivě těžce hledat «zlatou střední cestu» mezi nimi.

Pokud Mne trvale pociťujete a přijímáte Moji Vůli, kterou nahrazujete svojí vůli, pak se všechno daří rychle, téměř okamžitě — pokud se na to díváme v historickém měřítku.

Ale jak zřídka se úplné poznatky ode Mne donesly až k lidem! Avatáři, Kteří Svůj život na Zemi začínali konkrétně z Božského stavu, na Zemi často nepobývali! Byly to veliké Hrdinské Činy Ježíše, Satja Sáí… Připomeňme si také Pythagora a ještě mnohé Další. Podle pozemského chápání byl Jejich osud téměř vždy nešťastný. A Oni museli na Zemi snášet mnoho utrpení — kvůli tomu, aby si lidé zapamatovali Boží Učení, které jim On sděloval prostřednictvím těchto Hrdinů!

Ale zvlášť velkou cenu mají Ti, Kteří nebyli Avatáry, vycházejícími při zrození na Zemi z Příbytku Prvotního, ale stali se Jimi v důsledku duchovních úsilí během daného vtělení. Vždyť každý takový Člověk si výborně pamatuje Svou osobní zkušenost a to, jak je třeba od samého začátku stavět stupínky duchovních poznatků pro druhé vtělené. Taková situace nastává jednou za staletí…

Je tady Marie Magdaléna, — upozornil nás Vladimír. — Také Apoštol Marek, Isak (ne Izák). Isak říká, že byl jedním z padesáti Ježíšových učedníků. Ne z dvanácti, ale jmenovitě z padesáti. On říká, že se za několik vtělení stal podobným Největšímu z Největších, Kdo žili v té době na Zemi. To znamená, že tím myslí Ježíše.

On vypráví, že po několika vtěleních po tom, co došlo ke vtělení Ježíše, udělal významný pokrok s pomocí meditace «Chrám», kterou Mu daroval Ježíš… Je tím myšlena gigantická forma vědomí, připomínající současný pravoslavný chrám, kterou Ježíš učil učedníky přijímat, — objasnil Vladimír Isakova slova.

A v důsledku, jsem Já také dosáhl Dokonalosti, — říká Isak. — A ještě existují i Dosáhnuvší z nás, padesáti. A není Jich málo!

My všichni jsme pokračovali k Dokonalosti nejen v tom vtělení, ale i ve vtěleních pozdějších. A i tehdy nás Ježíš také opatroval: dále nás učil a ochraňoval před protivenstvím.

A nyní — pomáháme My všichni vám.

Vladimír si vzpomněl na jednoho, v minulosti významného, šachistu z Evropy, který kdysi pomáhal s překlady knih do němčiny. Dotyčný pak jednou oznámil, že, jak se zdá,  se už dál nemůže podílet na společném díle, protože si není jistý, že bude žít ještě dostatečně dlouho v nynějším těle: že se mu zhoršil zrak, věkem… Ale po uplynutí nějakého času se s Ním Vladimír setkal — už jako se Svatým Duchem… To znamená, že rozvinutá duše dokázala završit svoji evoluci, jenom díky Vladimírovým knihám, a při tom se s ním dokonce ani fyzicky nesetkala…

Ale teď bude mluvit Kair, — pokračoval Vladimír:

Já i My jsme vždy přímo vedle vás. Učíme se vaše metody spolu s vámi, prostřednictvím vašich zkušeností, a zdokonalujeme tak Naši pomoc vtěleným lidem. Takovým způsobem se shromažďují znalosti na toto téma. Ano, tvůrčí práci na dalším zdokonalování metodologie duchovního rozvoje děláme my všichni společně!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář