Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblékání. Noční spánek

17. 4. 2011

 

Oblékání

 

Je bezpodmínečně nutné chodit se často stýkat s Bohem uprostřed živé přírody. Proto řeknu několik slov o oblečení.

První důležité pravidlo pro toho, kdo jde po duchovní Cestě je takové: snažit se nenosit syntetické oblečení, zvláště to, které bezprostředně přiléhá k pokožce. Syntetická tkanina na sobě vytváří elektrický potenciál, který škodlivě ovlivňuje energetické systémy organizmu, a také brání normální energetické výměně s okolním prostředím.

Zvláště nevhodná je syntetika při psychoenergetické práci — jak v interiéru, tak i v přírodě.

Ale zároveň nemá žádné opodstatnění, například, vyhýbat se polyetylénovým pláštěnkám do deště a gumové obuvi v mokrém počasí.

V zimě musejí být gumové holínky o dvě až tři čísla větší, nežli normální velikost obuvi, na nohu je třeba obléknout dvě až tři vlněné ponožky, a navrch na ně — aby se tak nerozdíraly — obyčejnou ponožku.

Aby nohy nemrzly, je třeba vlněné ponožky oblékat právě na bosou nohu: Vlhká vlněná látka nechladí tělo.

A to samé i s vrchním oblečením: pokud se vám stane, že silně promoknete, vyždímejte oblečení, vlněný svetr si oblečte první, všechno ostatní — navrch na něj.

Je nutné věnovat pozornost hladkosti vrchní strany podešví obuvi. Protože, pokud jsou nerovnosti pod patou, pak při delší chůzi vzniká zánět okostice patních kostí.

Nebo se také v některých druzích obuvi začíná krabatit podešev v přední části: to se shrnuje vrstva kartónu, který je tam kdoví proč vložený. V důsledku toho může být porušena činnost kloubů palců, což někdy vede k těžkým zánětům palců s otokem celého chodidla. Chceme-li takovou obuv přivést do použitelného stavu, musíme odtrhnout podešev, vytrhnout z ní vrstvu kartónu a potom znovu přilepit.

 

 

Noční spánek

 

 

Není dobré pracovat po nocích. Nejlepší ze všeho je uložit se k spánku kolem deseti hodin večer, ale ráno vstávat časněji — mezi čtvrtou a šestou hodinou ranní. To přináší nejhodnotnější noční odpočinek a zajišťuje čilost a pohyblivost vědomí. Každý den se sluší začínat duchovními cvičeními.

Je důležité se dobře vyspat, noční spánek je určen především pro biochemické očištění mozku. Když se v potřebné míře nevyspíme, pak se mozek zanítí, je to vidět jasnoviděním jako jeho zčernání.

V souvislosti s tím je třeba poznamenat, že je chyba spát v noci ve dvou na jedné posteli, která není příliš široká: pohyb těla jednoho z ležících pokaždé vyvolává narušení procesu spánku u partnera. Ve výsledku se nevyspí oba a jejich denní aktivita nedosahuje patřičné úrovně.

 Je třeba spát na bioenergeticky příznivém místě. Dokonce i v hranicích jednoho bytu nebo místnosti je možné zjistit místa příznivá i nepříznivá pro spánek. Původci těch nepříznivých míst jsou především hrubé a chorobné stavy lidí, které jsou bioenergeticky uchované v materiálních předmětech. Vyrovnat takové defekty je možné meditativním působením.

Jestliže budete ignorovat daný faktor a ustelete si tam, kde vás napadne, můžete velice snadno přejmout ty nepříznivé energetické stavy, jejichž stopy tam byly zanechány někým, kdo se zde nacházel před vámi. Tak je možné získat nespavost, nebo trávit noci v hrůzyplných snech, může nám zhrubnout předtím zjemněné vědomí, nebo můžeme dokonce získat symptomy té nemoci, kterou trpěl předchozí obyvatel.

Kvůli tomu, abyste prozkoumali — pokud to bude nezbytné — svoje obydlí, nehledejte «senzibily», používající biolokační virgule a další podobné přístroje: stejně téměř žádný z nich nedokáže správně vyhodnotit ukazatele získané takovým způsobem. Správné vyšetření může provést jen ten člověk, který dosáhl úspěchů na cestě zjemnění vědomí. A nebude přitom používat žádné «přístroje»: výborně vycítí všechno sám sebou — jako čistým vědomím. Staňte se i vy co nejdříve právě takovými!

Co se týče snů: někdy můžeme mít sny, ve kterých hřešíme. To ukazuje na to, že jsme se ještě úplně nezbavili neřestí. Je radno ještě jednou pozorně zapracovat — prostřednictvím mechanizmu pokání — na svých «slabých místech».