Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. díl Ekopsychologie ke stažení v pdf

12. 7. 2011

Ekopsychologie I-Ekologie člověka - Kopie.pdf

Vesmírný prostor je skutečně mnohorozměrný. Podobně, jako když sluneční světlo koexistuje s čistou vodou v jednom a tom samém prostoru, svobodně prochází vodou a přitom na ni málo působí, podobně jako rozhlasové vlny různých frekvencí svobodně koexistují v hlubině prostoru vně i uvnitř našich těl, podobně je tomu všude v mnohorozměrné hlubině; uvnitř i vně jakýchkoli pevných, kapalných i plynných objektů se nacházejí další světy — příbytky duchů i Boha.

Škála mnohorozměrnosti — to je zvláštní škála stavů energií, odlišujících se jako principiální tónové rozsahy. Vektor pozornosti musí být při zkoumání této škály zaměřen nahoru, dolů nebo ještě na nějakou jinou stranu, ale do hloubky. Vrstvy mnohorozměrného prostoru (řecky se nazývají eony, v sanskrtu loky) se odlišují jedna od druhé podle stupně jejich jemnosti-hrubosti.

Vrstva nejjemnějších energií — to je Bůh v aspektu Tvůrce. Vypadá jako rozměrově nekonečné, nejčistší Světlo, podobné světlu ranního sluníčka — něžného a teplého. V Něm nejsou žádné formy. Pokud se v Něm ocitneme, všechny formy se hned rozpouštějí.

V různých pozemských jazycích Ho lidé nazývají: Bůh Otec, Jehova, Alláh, Íšvara, Prvotní Vědomí, Tao atd. A On také je Bůh židovských proroků, i Ježíše Krista, i Mohameda, i pravověrných Číny, Indie a dalších zemí, kde existují správné představy o Něm.

 jenom lidská nevědomost a intelektuální primitivismus vedou k domněnce, že pokud jsou «jména» různá, jsou různí i Bohové…

Právě z Příbytku Tvůrce, z toho prvního, počátečního eonu, se uskutečňuje vytváření každého nového «ostrova» mnohorozměrného Stvoření. Jako stavební materiál pro vytvážení pevných látek slouží především protomaterie (protoprakriti, bhútakáša).

Tato vrstva je viditelná zevnitř — při proniknutí do ní — jako nekonečné prostranství, naplněné Něžným Klidem a postrádající prudké svítivosti. Jeví se jako stav teplé a tiché něžné jižní noci se spoustou hvězd.

Krajně důležité je to, že se Tvůrce a eony akáši nacházejí, co se týče všeho Stvoření jakoby na druhé straně «zrcadla», v «Zazrcadlí».  Tak, jako má naše obyčejné zrcadlo světlou a tmavou stranu — tak je to i tam, v mnohorozměrné hlubině vesmírného Oceánu.

Právě o tomto jevu se dohadují fyzici, pokoušející se nahlédnout ve svých teoretických výpočtech do «Zazrcadlí» ze světa hmoty; energii eonů akáši nazývají… «antienergií», «antihmotou»…

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář