Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zima 2012-13

3. 12. 2012

 

Co mám přichystáno nového pro tyhle stránky? Dokončila jsem překlad knihy doktorky Taťány, Rub světa hmoty. Příspěvky četlo velice málo lidí, což chápu. Ten, kdo se v praxi nezajímá o Rádžajógu a Buddhijógu, nemůže porozumět, o čem je řeč. Čtenáři v knize možná viděli nějakého nepovedeného Harry Pottera porusku. Ale není to tak. Některé meditace už také provádím a vede mě přitom nevtělený Učitel, Svatý Duch. (Asi se přitom dost nadře, protože jsem ani s pomocí metody psychické autoregulace Vladimira Antonova ze sebe ještě všechny čerty nevyhnala  ). Ale vím už dobře, že je možné s živým Bohem komunikovat, a že to není výsada jenom několika zvlášť omilostněných jedinců, ale že to může dělat každý, kdo o to bude stát. Kontakt se Svatým Duchem přináší velice blažené stavy a také zlepšení zdraví a osudu.

Ten, kdo se chce přesvědčit, že je to všechno pravda, měl by se pročistit rádžajógou, nejlépe podle tohoto kurzu Raja_yoga-cz.pdf a dále si zjemňovat vědomí podle Ekopsychologie.

Ale zpět k tomu, co budu překládat: Jak jste si jistě všimli, začala jsem překládat příběhy Božských Učitelů. Chtěla jsem tyto příběhy propojit odkazy s knihou Rub světa hmoty, abyste se o Učitelích doktorky Taťány něco dozvěděli a byli trochu v obraze. Jsou to opravdu silné příběhy a sledovanost hned prvního z nich mě ujistila, že se lidem budou líbit. Ale Bůh si přál, abych raději pro Čechy přeložila Původní Učení Ježíše Krista, což musím respektovat.
Na stránkách Vladimira Antonova teď přibyla spousta zajímavého čtení. Asi čtenářsky nejpřitažlivější budou nová Podobenství Mistrů a v nich příběhy ruského pravoslavného starce Zosimy. Snad se k tomu také dostanu.